Selecteer een pagina

Deze knapperd heet Mickey. En alhoewel het hem niet is aan te zien, heb ik toch zijn paspoortje om te bewijzen dat hij alweer 18 jaar oud is. De eerste 17 van die jaren woonde hij bij één eigenaar. Maar helaas voor hem, die eigenaar ging samenwonen met iemand die ook al twee katten had. En die katten lieten hem alle hoeken van de kamer zien. Uiteindelijk is er opvang voor hem gevonden waar hij ook al niet kon blijven vanwege een allergie van één van de mensen en bij de daaropvolgende opvang kon hij niet blijven omdat het niet boterde met de daar al aanwezige katten. En toen gingen ze maar naar het asiel, die ze weer naar de stichting Knarrekat doorverwees.

Onze Mickey was niet blij met al die plotselinge veranderingen. Hij blies en gromde naar iedereen die bij hem in de buurt kwam. Maar na een weekje kon hij al geaaid worden wanneer hij net van zijn natvoer aan het eten was en nog een week later kwam hij al op schoot zitten. En toen was het ijs gebroken en werd hij een echte knuffelkat.

Maar toen stopte hij met eten en ging hij overgeven. Hij was duidelijk ziek. De dierenarts constateerde een hevige ontsteking van het maagslijmvlies. Een kuur met moderin en antibiotica moest hem er weer bovenop helpen. Maar die medicijnen kreeg je er niet zomaar in terwijl hij niet at. Dus dat werd dwangvoeding. De medicatie (inclusief iets tegen het overgeven) werd vergruisd door wat Hill’s A/D gemengd en dit werd via een dwangvoedingsspuit in zijn bekje gespoten. En het werkte! Na twee dagen ging hij eindelijk weer zelfstandig eten. En toen kon hij weer wat vlees op de tere botjes krijgen.

Zijn grootste probleem nu zijn twee logeetjes van 6 maanden oud met wie hij niks te maken wil hebben. Maar ach, die gaan over een kleine twee weken weer terug naar huis en dan heeft hij zijn rust weer terug. Hij eet nu regelmatig van de speciale brokjes voor gevoelige maagjes en ook op natvoer is hij weer dol. Met een beetje geluk en goede zorg haalt ie de 21 nog wel hier. Want op die twee jonkies na kan ie de andere katten hier wel hebben.