Selecteer een pagina

Uit de blog tot nu toe wordt niet erg duidelijk waar de stichting voor staat. Dus geef ik hierbij een overzicht van de katten die nu in de opvang zitten, om een idee te geven van wat we hier zoal rond hebben lopen.

Om te beginnen is daar Floortje. Floortje is 22 en is hier in september 2015 gekomen als tijdelijke logée. Haar vrouwtje was ziek en kon niet meer voor haar zorgen. In november kwam er een droevig bericht: haar vrouwtje werd niet meer beter. Gelukkig kon ik haar geruststellen dat Floortje gewoon hier kon blijven wonen. Geen probleem wat mij betreft, ze is een lieve schat en ligt ’s nachts regelmatig tegen mijn buik aan te slapen.

Verder is er Roosje van 20. Ook zij komt van een zieke mevrouw af die in revalidatie zat. Haar dochter en schoonzoon probeerden een plek voor haar te vinden waar ze verzorging had en toch ook een kat mee mocht nemen. Helaas is dat niet gelukt. Dus ook Roosje is een blijvertje. Ze is een lieve knuffel, dus ook geen probleem.

Dan hebben we Miessie van 20. Miessie is echt een eenpersoons katje, ze vertrouwt niemand anders, ook mij niet. Helaas voor haar is die ene persoon die ze wel vertrouwde opgenomen in een verpleeghuis vanwege dementie en kon Miessie niet mee. Een terugkerend verhaal, het zou mooi zijn als meer zorginstellingen huisdieren zouden toestaan. Het afscheid is altijd moeilijk. Miessie zit nu meestal op de slaapkamer en slaapt regelmatig lekker op het bed.

Gaan we verder met Flash van 18. Flash woonde altijd al in een grotere groep katten. De eigenaren hadden een huis in Frankrijk gekocht dat nog helemaal opgeknapt en ingericht moest worden en gedurende die tijd zouden ze in de caravan van vrienden wonen. En daarbij vormde Flash een probleem, want ze was niet meer helemaal zindelijk. Dus kwam ze hier. Overigens bleek later dat ze gewoon een te snel werkende schildklier heeft en gaat ze nu dat dat behandeld is weer netjes op de kattenbak. Tja.

Laten we vooral Snoopy van 18 niet vergeten. Ze woonde bij een oudere dame die ook katten opving. Helaas werd de dame wat zwakker en was uiteindelijk niet meer in staat om goed voor al die katten te zorgen. De katten werden door de dierenpolitie uit huis gehaald en kwamen onder de vlooien in het asiel aan. Uiteindelijk mocht Snoopy als enige weer naar haar terug. Maar dat duurde ook niet lang, want de oude mevrouw kwam te overlijden. Haar zoon regelde toen dat Snoopy hier kon komen.

Vervolgens hebben we Felix van 17. Hij mocht met zijn eigenares mee naar het verpleeghuis, maar toen hij daar aankwam bleek hij vlooien te hebben. Dat werd grote paniek en zijn vrouwtje raakte daar hevig van in de war en werd daardoor opstandig. Toen werd er maar gauw een nieuwe plek voor Felix gezocht. En je raadt het al: die plek was hier.

Dan hebben we nog Froukje van 13. Ze was als zwervertje in het asiel gekomen en vermagerde daar ook nog. Jawel, ze had een vergrote en dus te snel werkende schildklier. Dat betekende een tweemaal daags een pilletje en in combinatie met haar gevorderde leeftijd betekende dat weer dat ze heel moeilijk plaatsbaar was. Maar ze hoefde niet in het asiel weg te kwijnen, ook zij kon gewoon hier komen.

En laten we vooral Pluk van 13 niet vergeten. Hij werd toen hij nog maar 2 jaar oud was door zijn toenmalige eigenaren op straat gezet omdat hij wel eens “cadeautjes” voor ze meebracht. Tja, wat kan je daar van zeggen. Tien jaar lang leefde hij op straat, afhankelijk van wat mensen hem gaven. En dat waren tropenjaren, hij zag er op een gegeven moment echt slecht uit. Tot hij in februari 2015 door mensen die hem verzorgd hadden naar het asiel werd gebracht. Daar werd hij geschoren om hem van de klitten af te helpen en bleek dat hij een vergrote schildklier had. Dus in april 2015 nam het asiel contact met onze stichting op en kwam hij hierheen. Hij krijgt nu netjes elke dag zijn pilletjes en is ondertussen weer aardig aangekomen. Ook zijn vacht ziet er al weer heel wat beter uit. En twee van de mensen die destijds voor hem zorgden zijn nu vaste donateurs van stichting Knarrekat. Ze komen hem nog regelmatig opzoeken.

Dan worden de katjes wat jonger. Suusje is pas 9 en woont hier al vanaf dat ze een jaar oud was. Ook zij was door de eigenaars op straat gezet, in dit geval omdat het kind van het gezin allergisch bleek te zijn. Suusje bleek een katje met een gebruiksaanwijzing, als iets wat je doet (inclusief aaien) haar niet bevalt kan je een haal van haar krijgen. Maar desondanks zouden we haar hier niet willen missen, ze is echt een katje met karakter.

Verder is er Mimi, ook 9 jaar oud. Mimi dreigde op straat te komen staan toen de eigenares ging verhuizen naar een verzorgingsflat op vier hoog terwijl hij gewend was buiten rond te struinen. Mimi mocht zolang hier komen wonen en ondertussen proberen wij een gouden mandje voor hem te vinden.

Hummel en Puk zijn broertjes van 8. Het zijn grote schatten, maar dominante dondertjes. En die dominatie uit zich onder andere door sproeigedrag. Als we een gouden mandje voor ze kunnen vinden zou dat mooi zijn, maar waarschijnlijk zijn het dus blijvertjes.

En tenslotte is er nog Poes van 5. Poes is een kater en ook voor hem zoeken we een gouden mandje. Alleen vinden we hem zo lief dat het een platina met diamanten mandje moet zijn. Poes kwam hier oorspronkelijk ook tijdelijk omdat de eigenaar zijn woonruimte was kwijtgeraakt. Na drie jaar vond hij eindelijk woonruimte, maar daar kon Poes niet mee naartoe. Dus blijft hij hier totdat we een perfect plekje voor hem gevonden hebben.

En dat is alles wat we op dit moment in de opvang hebben. We hadden eerder dit jaar ook nog Minous van 14, Mieuw van 7 en Bessie waarvan we de leeftijd niet wisten, maar zij was heel erg oud. Minous en Mieuw hebben elk een gouden mandje gevonden en Bessie is helaas overleden. Tja, dat hoort er helaas ook bij wanneer je bejaarde katten opvangt.

Al die ouwetjes worden hier met veel liefde opgevangen. Maar daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Zo lopen de dierenartskosten om ze allemaal gezond te houden soms enorm uit de hand. Verder krijgen ze vanwege al die vergrote schildklieren hier een speciaal dieetvoer om dat onder controle te houden en dat is niet goedkoop. Daar is dus geld voor nodig. Wie wil bijdragen aan de verzorging van al deze lieverds kan een bedrag overmaken op rekeningnummer NL14ABNA0478828004 t.n.v. stichting Knarrekat. Het wordt heel erg gewaardeerd.